1. jan. 2010

Ukens middag: Ovnsstekt kylling



Livet er for kort til å spise tørr kylling.

Helstekt kylling med sprøtt og gyllent skinn er både enkelt og vanskelig. Tiden for å prøve og feile er heldigvis over, for denne metoden har til gode å svikte på hjemmebane.



Trikset er å steke kyllingen på en rist. Det gir et herlig resultat.

Sett en form med grønnsaker under risten og få en herlig bonus på kjøpet: Smakfulle grønnsaker! Enkelt og effektivt!

Tilbehøret er såre enkelt: Man tager hva man haver og fyller formen med gode saker. Dette brukte jeg:


1 stangekylling (ca 1,5 - 2 kilo)
1 sitron
olje
honning
salt og pepper
hvitløk
timian
estragon
paprika
amandine-poteter
squash
pastinakk
salt & pepper

Jeg puttet en halv sitron inn i buken på kyllingen. Sitron, olje, honning, hvitløk og timian ble presset under kyllingens gode skinn. Skinnet fikk også en omgang på utsiden. Honningen er med på å gjøre kyllingen crispy.

Steketiden er avhengig av kyllingens størrelse. Et lite snitt inn til lårbeinene gjør det enklere å gjennomsteke kyllingen på en fin måte. Regn ca halvannen time på 180 grader. Stikk i kyllingen hvis du er i tvil. Kun klar saft skal sive ut. Grønnsakene trenger kortere tid enn kyllingen, under en time.

Husk å la kyllingen hvile i minst ti minutter før du skjærer i den.

Lykke til!

VINTIPS: En barbera fra Piemonte eller en rød burgunder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar